“Secretul” fericirii: practicarea iubirii in toate aspectele vietii

imbratisarea lumiiCei mai multi oameni isi petrec multi ani mergand la scoli. Insa niciuna nu invata unde sa gasesti iubirea si ce anume sa faci ca sa fii plin de iubire si cum sa folosesti aceasta forta extraordinara pentru a avea succes in toate aspectele vietii si a fi fericit. Oamenii fie nu stiu, fie au uitat sa iubeasca cu adevarat.

Majoritatea oamenilor sunt defensivi – atenti sa nu fie raniti sau furati de altii, hiperpreocupati sa se protejeze si din cauza acestei perspective asupra vietii, traiesc tot timpul intr-o stare de opozitie – fata de X fiindca face cutare lucru urat sau rau, sau grupului Y pentru ca are convingeri contrare, etc.

Acest mod de a gandi este lipsit de iubire. Acest comportament este lipsit de iubire. Aceste tipare de actiune sunt lipsite de iubire. De fapt aceasta atitudine denota frica. Fiindca nu iubesc lumea in care traiesc, trebuie sa fie mereu precauti fata de intreaga lume, atitudine care ii determina sa emita din ce in ce mai multe ganduri negative, sa devina din ce in ce mai defensivi si sa acumuleze mai multa teama, ajungand sa se simta tot mai separati de lumea inconjuratoare, ca si cum ea ar fi dusmanul lor.

Atunci cand iubesti, procesul se inverseaza. Nimeni nu-ti poate face rau. De aceea mintea se linisteste, permitandu-ti sa iti experimentezi sinele real. Tot ce trebuie sa faci este sa elimini aceste ganduri negative si sa-ti linistesti mintea.

In ciuda hiperprotejarii, oamenii care au ganduri, sentimente si actiuni lipsite de iubire, atrag in viata lor toate problemele si nenorocirile, care ajung sa ii slabeasca, sa ii faca vulnerabili si nefericiti. Ei ajung sa traiasca opusul vietii pe care si-o doresc, fiindca in fiecare moment isi fac singuri rau, neintelegand ca lipsa iubirii ii priveaza de puterea personala si ca se condamna la o viata de suferinta si durere, ilustrand in viata si pe pielea lor zicala “de ce ti-e frica nu scapi”.

Iubirea nu trebuie sa se opuna la nimic si nu are nevoie sa fie protejata. Ea este cea mai puternica forta din univers si se afla la indemana oricui este dispus sa o practice, fiindca nimeni nu poate intelege iubirea reala daca o nu o practica.

Practicarea ne-iubirii ii face pe oameni sa se simta mizerabil si sa se imbolnaveasca, in timp ce practicarea iubirii aduce iubire si fericire in toate domeniile vietii, conform legii atractiei.

Daca toti oamenii isi doresc sa aiba parte de iubire si fericire, cum de ajung sa se simta mizerabil si sa se imbolnaveasca? Un raspuns este ca ei asteapta ca cei din jur sa ii iubeasca si sa ii faca fericiti, vaneaza permanent iubirea, aprobarea si aprecierea. Din cauza asteptarii, fericirea este incerta si efemera. De aceea, de multe ori asteptarile lor se soldeaza cu dezamagiri, tristete, deprimare, boala.

Lester Levenson, care la 42 ani avusese déjà doua atacuri de cord, iar medicii ii mai dadeau doar doua-trei saptamani de viata, a avut revelatia ca fericirea, starea de sanatate, bogatia si pacea interioara sunt determinate de capacitatea omului de a iubi si si-a petrecut restul vietii – inca 42 ani – ajutandu-i si pe altii sa descopere acest secret care i-a fost revelat.

Cei mai multi asociem fericirea cu iubirea, iar iubirea este o putere a sufletului fiecarui om, capabila de minuni. Ea este in noi si nu trebuie sa o asteptam de la altii, insa de multe ori zace nefolosita, fiindca nu suntem constienti ca o avem, nu constientizam forta ei si nu stim sa o punem in lucrare. Secretul consta in practicarea ei.

Pentru a putea practica iubirea, intai este necesar sa iti clarifici ce este ea, fiindca multi confunda iubirea cu aprobarea egoului lor si de aceea au nevoie in permanenta de dovezi de iubire, iar cand nu le primesc, se simt frustrati.

Iubirea este daruirea lipsita de asteptarea de a primi ceva in schimb. Ea este o atitudine care nu se schimba niciodata, este universala si se aplica tuturor oamenilor si lucrurilor.

Iubirea este acceptarea celor din jur asa cum sunt, fara a incerca sa ii schimbi, respectandu-le unicitatea si individualitatea, lasandu-i sa faca ceea ce vor ei si neimpunandu-le sa faca ceea ce vrei tu. Iar iubirea fata de dusmani reprezinta apogeul acestei stari de spirit, care ii face incapabili sa iti mai faca rau. De fapt, cand iubesti cu adevarat nimeni nu iti mai poate face rau.

Ce poti face practic pentru a iubi cu adevarat?

  • Propune-ti sa elimini sentimentele negative si lipsite de iubire din viata ta. Devino pozitiv/a si bucura-te tot timpul de iubire. Intreaga iubire din univers iti sta la dispozitie, asteptand doar ca tu sa o accesezi.
  • Propune-ti intotdeauna sa iubesti, nu sa fii iubit/a. Asteptarea egotica de a fi iubit iti poate aduce o stare de fericire temporara, dar pe termen lung, nu va rezista. In schimb, atunci cand emani iubire este imposibil sa nu fii iubit/a la randul tau.
  • Propune-ti ca scop adoptarea unei atitudini egale de iubire fata de toata lumea. Proiecteaza-ti iubirea asupra celor care ti se par greu de iubit si repeta-ti in permanenta: “Tu esti una cu mine. Eu sunt una cu tine. Suntem frati.” Imagineaza-ti ca persoana greu de iubit este un membru al familiei tale. Accepta-i pe toti din jur asa cum sunt si doreste-le sa isi indeplineasca propriile nevoi si dorinte, fara sa astepti de la ei sa faca ce vrei tu.
  • Extinde-ti iubirea si asupra lucrurilor si situatiilor de viata. Ai de invatat o materie care nu iti place, sau niste medicamente amare de luat, o gripa care nu te lasa sa iesi din casa, o incurcatura financiara si lucrurile acestea te supara si te intristeaza? Proiecteaza-ti iubirea asupra lor, foloseste tehnica eliminarii dezaprobarii, afirmand cu glas tare acceptarea si aprobarea si vezi rezultatul! Practic, proiectarea iubirii nu este altceva decat transmiterea unei energii pozitive, iar insotita de o credinta puternica, poate fi o “arma” deosebit de eficienta. In cartea “Iubeste-te pe tine insuti si lasa-i pe ceilalti sa faca ce vrei tu” de Lawrence Crane poti gasi mai multe marturii ale unor oameni care au eliminat dezaprobarea si au practicat proiectarea iubirii in diverse aspecte si situatii, cu rezultate remarcabile.

Sigur ca lucrarea aceasta pare prea simpla, iar mintea ta egotica, careia ii plac lucrurile complicate, va incerca sa minimalizeze castigurile obtinute sau sa le invalideze, numindu-le simple coincidente. Incepe prin a observa fiecare castig sau realizare oricat de mic/a, devino constient/a de ele si fii recunoscator/oare – recunostinta este o manifestare a inimii iubitoare si consecinta ei este inmultirea lucrurilor bune sau a castigurilor.

Straduieste-te sa practici timp de o luna indrumarile de mai sus in toate domeniile vietii si poate vei dori sa revii cu un comentariu sub articol pentru a impartasi si altora realizarile tale!

Daca ti-a placut articolul de azi,
te invit sa te abonezi pentru a primi noutatile prin email!

Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on Twitter

3 thoughts on ““Secretul” fericirii: practicarea iubirii in toate aspectele vietii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *