Calea iubirii si miracolelor

trepte spre cerToate basmele nu contin altceva decat o calatorie initiatica a unui tanar obisnuit care se confrunta cu diverse situatii si peripetii extraordinare, care in final il fac sa devina erou si sa aiba acces la iubire, bogatie, succes. Pe parcursul calatoriei el inalneste si se lupta cu monstri, traverseaza paduri infricosatoare, se bucura de ajutorul unor prieteni speciali sau animale nazdravane, precum si de instrumente miraculoase.

De fapt, viata ca si calatorie mistica nu este altceva decat aceasta calatorie. Fiecare suntem omul obisnuit care trebuie sa ajunga eroul regasirii de sine, trebuie sa traversam padurea intunecata si plina de monstri a psihicului nostru, sa invatam sa recurgem la ajutorul prietenilor -ingeri, carti, maestri care au fost déjà pe acolo si stiu cum anume se duce lupta si sa gasim curajul si priceperea sa accesam instrumentele care sa ne permita miscarea adecvata – principiile si practicile spirituale.

Scopul calatoriei mistice este de a redeveni noi insine si putem realiza acest lucru numai daca renuntam la ceea ce nu suntem. Pentru a putea sa experimentam viata in deplinatatea ei, trebuie sa patrundem prin straturile iluziei care ascunde adevarul despre ceea ce suntem in realitate.

Strabatand calea interioara, pe langa demoni, intalnim refuz, pentru ca sa ajungem in punctul in care comportamentul nostru nu va mai duce spre durerea respingerii, cunoastem strangerile de inima si suspinurile provocate de regretul profund, pentru a putea evolua pana in punctul in care comportamentul nostru nu va mai conduce spre regret, ajungem sa cunoastem smerenia, pentru a putea evolua pana in punctul in care comportamentul nostru sa nu mai duca spre umilinta, intalnim monstri, pentru a-i invinge. Dar pana sa ne confruntam cu monstrii nostri din interior, incercam sa-i rapunem pe cei din exterior. Si descoperim ca nu putem, fiindca tot intunericul din lume isi are originea in inima si acesta e locul unde trebuie sa lucram.

Una din sarcinile pe care le avem de indeplinit in calatoria spirituala este sa ne reamintim ca lumina iubirii este adevarata noastra identitate.

Prin angajarea in calatoria spirituala ne transformam in fapturi noi, ne cresc aripi spirituale si intelegem ca absolut orice ni se intampla reprezinta inca un pas pe calea evolutiei noastre.

Prima actiune este a ne transforma pe noi insine si a gasi iubirea in interior, si abia apoi vom putea oferi iubirea celorlalti.

Gandurile noastre sunt instrumente spirituale prin care ne exercitam puterea. Un gand concentrat creeaza raul, unul plin de iubire si lumina creeaza ocazii de progres. Noi suntem capabili sa facem miracole prin puterea mintii iluminate cand aceasta este in legatura cu inima sau coborata in inima.

Este o ispita periculoasa sa credem ca putem fi neutri, pentru ca nu exista, de fapt, gand neutru. Toate gandurile conduc spre iubire sau spre lipsa ei, iar nededicarea fata de iubire deschide usa fricii, fiindca asa cum intunericul este lipsa luminii, iar frigul nu este altceva este absenta caldurii, lipsa iubirii face loc fricii. Asa ca trebuie sa fim activi in iubirea noastra pentru ca ea sa ne poata schimba viata.

Credinta noastra in miracole si rugaciunea pentru miracole sunt caile de manifestare a puterii noastre de a atrage sau a infaptui miracole. Fiindca asa cum ni s-a spus, suntem dumnezei, adica de esenta divina, fara indoiala ca avem acces la puterea de a face miracole. Prin deschiderea inimii tot mai mult spre iubire, noi permitem din ce in ce mai mult producerea miracolelor.

Noi oamenii cautam miracole intelese ca transcendere a legilor lumii fizice, insa adevaratul miracol provine din acceptarea vietii asa cum este ea, impacarea cu ea si capitularea in fata ei.

Care ar fi conditiile necesare pentru ca miracolele sa se produca?

  • Cand i-ai dat intaietate lui Dumnezeu, sa se faca voia Lui
  • Cand inima ti s-a inmuiat
  • Cand ai incetat sa mai acuzi pe altii
  • Cand ai incetat sa vorbesti asa mult si astfel
  • Ai inceput sa asculti cu adevarat ce vrea sa-ti spuna Dumnezeu.

Iti dovedesti starea mintii care sa produca miracole renuntand la experienta ta si conectandu-te la ceea ce vrea Dumnezeu pentru tine in fiecare moment. Nu a modifica realitatea fizica este treaba fiecaruia dintre noi, ci a fi pe deplin prezenti in ea.

Omul poate infaptui minunea de a-si salva viata si sufletul si de a se pastra in deplinatatea facultatilor mintale in cele mai cumplite incercari prin concentrarea asupra iubirii. In cartea sa “Omul in cautarea sensului vietii”, Victor Frankl relateaza cum, in lagarul de concentrare nazist, in conditii de viata greu de imaginat si de rezistat, isi imagina chipul luminos al  tinerei sale sotii si conversa cu ea, acesta fiind refugiul inaltator cu care isi hranea sufletul pentru a nu capitula. Similar, in temnitele comuniste, legionarii isi cedau din hrana lor si asa insuficienta si isi rupeau camasile pentru a-i ingriji pe cei bolnavi, traind astfel compasiunea, singura care ne permite sa fim cu adevarat noi insine in chiar esenta noastra, de iubire infinita. Iata cum incercarile cele mai grele ne dau prilejul de a ne aminti cine suntem cu adevarat, fiindca atunci cand nu iubim, nu suntem cu adevarat noi insine.

Miracolul are loc prin modificarea modului nostru de a gandi, fiind o schimbare de perceptie. Ele schimba lumea desi nu intotdeauna la exterior, cat mai degraba prin transformari subtile, la nivel energetic. Un miracol este puterea omului de a-I multumi lui Dumnezeu pentru o boala incurabila sau pentru decesul unei rude apropiate si foarte iubite, datorita largirii perspectivei si a inimii. Acestia recunosc ca datorita recunoasterii durerii lor, inima inchisa se deschide, energia blocata este eliberata si omul devine mai sensibil la suferinta celor din jur. Aceasta compasiune permite intelegerea faptului ca nu suntem separati noi intre noi si nici de Dumnezeu si astfel ne reamintim ca toti suntem una. Atunci cand mintile noastre nu mai sunt fragmentate de iluzia separarii dintre noi, ci vindecate de adevarul principiului unic, ne trezim in dimensiunea compasiunii, unde pot sa apara miracole.

De multe ori calea spirituala nu este usoara, dar dificultatile calatoriei se dovedesc uneori a fi binecuvantari. Durerea suferita in trecut ne mareste puterea de a face minuni astazi, fiindca provocarile ne invata smerenia si rabdarea si ne intaresc credinta.

Indiferent ce suferinta ne-a marcat viata, daca suntem deschisi unui miracol, minunea poate avea loc. Si nu exista un miracol mai mare decat acela ca o persoana sa isi atinga potentialul maxim. Vindecarea se produce pe masura ce incepem sa realizam ca vom fi ceea ce decidem sa fim. Forta spirituala ne cheama la un destin maret, iar sarcina noastra trebuie sa fie a sesiza chemarea si a raspunde da chiar in acel moment. Cu fiecare gand noi decidem daca intampinam realitatea lui Dumnezeu si perspectivele ei miraculoase. Sau asa cum a spus Einstein, “există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol.”

Tu ai avut parte de miracole in viata? 

Daca ti-a placut articolul de azi,
te invit sa te abonezi pentru a primi noutatile prin email!

Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *