Calatori pe calea iubirii

calatori pe calea iub

Cand eram mica, destul de devreme am aflat ca nu fusesem un copil dorit, fiindca parintii mei aveau deja un baiat si o fata si doar conjunctura decretului ceausist a facut posibila venirea mea pe lume.

Astfel a aparut perceptia ca nu eram pe deplin iubita. Iar aceasta perceptie a nascut o dorinta atat de imperioasa de a fi iubita, incat m-am napustit cu toate puterile sufletesti in prima relatie aparent mai serioasa si reciproca, fara sa fi beneficiat anterior de vreo avertizare, fara sa am habar de riscurile crearii unei dependente si fara a avea discernamantul punerii unei drepte masuri in dragoste. Asa am ajuns sa ma intreb care sunt lectiile pe care trebuie sa le invat in aceasta viata si sa fiu atenta la orice semn care imi poate transmite ceva pretios.

Oricare ne-ar fi experientele cu care ne confruntam, sufletul nostru a ales dinainte de venirea in acest trup toate aceste experiente, stiind ca ele ii vor fi de folos in evolutie.

Abia dupa ce trecem prin toate experientele, dupa ce ne invatamn toate lectiile, in momentul trecerii in cealalta dimensiune, toate lucrurile pe care le-am trait apar sa se ordoneze cu sens precum piesele unui puzzle si toate indoielile si dilemele cu care ne-am luptat anterior dispar, facand loc unei intelegeri superioare.

Motivul pentru care simtim ca nu suntem pe deplin iubiti sau ca nu meritam pe deplin iubirea este ca nu ne identificam cu natura noastra spirituala.

Calatoria spre aceasta identificare isi atinge scopul atunci cand ai devenit iubire si atinge punctul culminant odata cu constientizarea faptului ca esti iubire.

Cei mai multi oameni se opresc la adoptarea modelului social al casatoriei si intemeierii unei familii, dar acest model nu este automat si o experienta spirituala. In cadrul acestor relatii, iubirea moare in timp sau, in cel mai fericit caz, se transforma intr-o prietenie, fara a creste insa in dimensiunea sa interioara. O cale spirituala are un singur motiv pentru a exista : acela de a-i arata sufletului felul in care poate evolua.

Destinul nostru spiritual este sa descoperim cine suntem mergand pe calea iubirii.

Indragostirea, in termeni spirituali, este punctul de inceput al eternei calatorii a iubirii. Punctul culminant este extazul – o pace deplina, perceputa in centrul inimii, care hraneste dulce suprema stare de bucurie.

Iubirea pentru o persoana ne deschide perspectiva catre iubirea fata de Dumnezeu.

Pentru a putea evolua, trebuie sa cautam permanent sensul spiritual. Experimentarea directa a spiritului este singura faza durabila a iubirii. Pentru a ne ridica la o intelegere superioara celei marunte la care are acces ego-ul, trebuie sa ne amintim mereu ca la nivelul cel mai profund al sufletului nostru am fost creati doar pentru iubire. Doar aceasta viziune spirituala asupra naturii umane poate triumfa asupra tuturor vicisitudinilor.

In termeni spirituali, a fi iubire este ceva absolut firesc. Indepartarea de iubire este nefireasca.

Totusi, intai avem ocazia sa fim distrasi de atractia sexuala, de emotiile instabile sau de dogmele religioase intelese limitat. Apoi trebuie sa traim experienta spiritului pentru a ne putea intoarce la adevarata noastra natura, renuntand la comportamentul neiubitor.

Sinele este sursa iubirii, el cunoaste numai iubirea pentru ca experienta sa este numai iubire. El este mereu in pace si siguranta si e mai real decat lucrurile care blocheaza iubirea (si care sunt doar manifestari ale ego-ului) : mania, teama, egoismul, nesiguranta, neincrederea.

Realitatea perceputa de simturile noastre este doar o holograma si a trai exclusiv la acest nivel presupune riscul de a experimenta mai degraba ne-iubirea.

A trece dincolo de valul iluziei intretinut de holograma, pentru a descoperi spiritul, inseamna sa pasesti pe calea experimentarii iubirii.

Ne-iubirea provine din impresia ca suntem  separati – de ceilalti si de Dumnezeu. Corectarea acestei impresii duce la iubire. Pana sa aflam cum sa facem asta, credem ca daca vom gasi iubirea in exterior, intr-o alta persoana, senzatia separarii ar disparea.

Cand cauti iubirea in interiorul tau, cand incepi sa inveti sa te iubesti si sa te pretuiesti, sa te opresti din agitatia obisnuita, sa-ti rezervi timp ca sa fii in liniste doar tu cu tine, ca sa devii intreg, incepi adevarata calatorie pe calea iubirii.

Stiu ca pare ciudat, ca a-ti fi suficient tie insuti am zice ca este caracteristic doar monahilor. Dar este foarte valabil si pentru cei din lume, fiindca numai cand ti-ai rezolvat toate problemele si te-ai reconciliat cu umbra ta, cand ai ajuns sa te cunosti si sa gasesti modalitatile de a-ti tine sub control neputintele sau demonii interiori, de a-ti gasi un echilibru si o pace cu tine, esti pregatit cu adevarat pentru o relatie cu alta persoana, fara a ajunge sa creezi o dependenta.

Fizica cuantica a descoperit ca toti suntem interconectati si daca ne simtim neiubiti sau singuri sau parasiti, este doar o senzatie a mintii noastre ce traieste la nivelul ego-ului, o alegere a noastra a ne bloca in ne-iubire si a nu ne deschide catre iubire.

Aceasta descoperire a fizicii cuantice confirma „dogma” crestina a acoperirii depline a harului divin, care se revarsa asupra celor ce i se deschid si il accepta. Astfel, un barbat si o femeie care prin taina cununiei se deschid si cer venirea asupra lor a harului divin, vor fi acoperiti de aceasta puternica protectie nevazuta atata vreme cat fie amandoi, fie chiar si numai unul, vor continua sa creada si sa solicite aceasta protectie. Din aceasta perspectiva, separarea prin divort a doua persoane care au cerut sa fie unite prin acoperirea harului divin este doar o optiune temporara si iluzorie. Din perspectiva mai inalta a Creatorului nostru, singura reala si eterna, cei doi continua sa fie uniti.

Meditatia in inima sau rugaciunea nu este altceva decat o conectare la sursa iubirii, o manifestare a credintei in actiune, o nadejde puternica in forta rugaciunii care este la fel de reala ca si gravitatia.

Pentru a testa la modul cel mai concret aceasta forta a iubirii, fa un exercitiu foarte simplu : fa o lista cu lucrurile pe care le poate face iubirea, completand cu ceea ce doresti si ai tu nevoie de la iubire, cam in genul acesta :

  1. Iubirea este menita sa vindece.

Exemplu : Vreau sa ma vindec de mania si ranchiuna fata de parintii mei.

Vreau sa-mi vindec durerea pricinuita de pierderea iubitului/sotului meu.

2.  Iubirea e menita sa reinnoiasca.

Doresc sa-mi reinnoiesc capacitatea de a ma bucura.

Doresc sa simt un entuziasm reinnoit fata de munca mea si fata de cei apropiati mie.

3. Iubirea este menita sa ne dea siguranta.

Doresc sa ma simt in siguranta atunci cand X ma va respinge dupa ce ii voi spune ca il/o iubesc.

4. Iubirea e menita sa ne inspire cu putere.

Doresc sa-mi exprim dragostea atunci cand o simt si sa nu cedez unor emotii inferioare precum teama sau mania.

Scriind aceste dorinte, transmiti universului niste nevoi puternice pe care i le pui inainte, iar el se va mobiliza in directia satisfacerii lor.

Esti dispus/a sa faci acest exercitiu si sa ne impartasesti rezultatul ?

 

 

Daca ti-a placut articolul de azi,
te invit sa te abonezi pentru a primi noutatile prin email!

4 thoughts on “Calatori pe calea iubirii

  1. I request more people would make a note sites like this that are in truth accommodating to read. With all the thistledown floating almost on the net, it is rare to look over a locate like yours instead.

  2. if u think about it … if u think about it they are on piont though, she left him five years ago, didnt know she was pregnant, it takes 9mnths to carry a child and the child is technically a lil more than 4yrs, so i think they knew what they were talkin about

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.